Clínica dental a Canet de Mar

Tractaments

A la nostra consulta trobará l’atenció directa d’un dentista col.legiat, únic responsable de mantenir la teva bona salut bucodental, amb el tracte amable i proper d’un equip humà preocupat per la teva salut.

 

Hi trobarás una atenció bucodental de qualitat amb l’informació clara i transparent de la teva situació oral gràcies a un diagnóstic correcte, un pla de tractament totalment ajustat a les teves necessitats odontològiques i la plena garantia que serà realitzat amb els mitjans tècnics òptims i amb les màximes mesures d’higiene i esterilització.

 

També trobarás un preu competitiu que garanteix la qualitat assitencial i el finançament ajustat a les teves possibilitats.

Realitzem tractaments de:

Odontologia conservadora

La càries és un procés infecciós que comporta la destrucció del teixit dental. S'inicia per una descalcificació inicial de l'esmalt i segueix amb l'afectació de la capa següent, la dentina, arribant al nervi en els casos greus i dolorosos.
Els tractaments conservadors tenen com a objectiu l'eliminació de teixit infectat i l'obturació de la cavitat resultant per aconseguir una restitució funcional i estètica de la peça dental. En els casos que el nervi o polpa dental ha estat afectada, hem de fer el tractament adequat.

Els materials d'obturació poden ser molt variats, però bàsicament utilitzem composites o “obturacions blanques” pels seus bons resultats clínics i la seva immillorable estètica, i només usem la vella amalgama en casos molt concrets.
Si la càries és de poca extensió, estan indicats els tractaments conservadors mínimament invasius, de resultats excellents.
Si la càries ha arribat a la polpa dental (al nervi), hem de fer tractaments endodóntics (matar el nervi) per poder conservar la peça dental. Bàsicament consisteixen a netejar els conductes del nervi (conducte central de les arrels) i la seva posterior obturació per assegurar un bon segellat. Un vegada completada l'endodòncia, es fa la reconstrucció i en els casos de molta destrucció, la collocació de protecció per evitar posteriors fractures, com és realitzar una funda de la dent.

 • Clinica Dental Canet odontología conservadora 1
 • Clinica Dental Canet odontología conservadora 2
 • Clinica Dental Canet odontología conservadora 3

Odontologia estètica

Els tractaments d'odontologia estètica són els mateixos que sempre fem, però aquí s'apliquen especialment on l'estètica és el principal problema. Funció i estètica són sempre la prioritat.
El tractament estètic més senzill és l'emblanquinament dental.
Són tractaments sense efectes secundaris excepte una lleugera sensibilitat transitòria. Tots els gels d'emblanquinament són d'ús exclusiu per dentistes, a causa de la concentració necessària de peròxid de carbamida o d'hidrogen per decolorar (blanquejar) les dents. Concentracions menors tenen una efectivitat relativa i altres productes no són efectius. Les sessions poden fer-se en la consulta o en domicili.
Quan necessitem collocar rehabilitacions usem fundes, carilles o incrustacions de zirconi (mecanitzats, d'ajustos excel•lents) i d'uns resultats estètics immillorables.
Pot ser necessari modificar la forma o l'estètica amb composites, en diverses capes, per aconseguir el resultat més natural possible.
En tots els casos, es fa un diagnòstic previ de les necessitats i s'intenta visualitzar els resultats abans de començar el tractament adequat.

 • Clinica Dental Canet odontología estética 1
 • Clinica Dental Canet odontología estética 2
 • Clinica Dental Canet odontología estética 3
 • Clinica Dental Canet odontología estética 4

Odontopediatria

Els nens i joves mereixen un estricte seguiment per garantir una correcta salut bucodental al llarg de la vida. Les accions primerenques són fonamentals per al seu futur.
La dentició infantil té la mateixa funció que la definitiva: garantir una bona masticació i per tant, una bona alimentació. Les pèrdues primerenques comporten els mateixos problemes que la pèrdua d'una peça definitiva. Però a més a més, han de mantenir l'espai per a les dents definitives.
Hem d'evitar en la mesura que es pugui l'aparició de càries amb accions preventives (control de la higiene oral, fluorizatcions, selladors de fissures) i fer un seguiment del recanvi dental, que s'inicia a partir dels 5 anys i es completa sobre els 4-15 anys (amb una variabilitat de +/- 2 anys).
La dentició temporal es completa sobre els tres anys i és precisament a partir d'aquesta edat el millor moment per fer la primera revisió, doncs es podrà veure com evolucionarà fins a la dentició definitiva.
Els tractaments són similars als tractaments dels adults, una mica més simplificats, però sempre garantint l'èxit clínic fins al seu recanvi.
A aquestes edats podem diagnosticar maloclusions i amb tractaments senzills, evitar que s'agreugin amb el temps, i fins i tot, solucionar-les completament.

 • Clinica Dental Canet Odontopediatría 1
 • Clinica Dental Canet Odontopediatría 2
 • Clinica Dental Canet Odontopediatría 3

Ortodòncia

Els tractaments per alinear les dents en una posició de normalitat funcional i estètica són diversos i són el resultat d'un precís diagnòstic previ.
Hi ha casos que es fan tractaments de manera interceptiva, en aquells on la maloclusió està en evolució. Són tractaments primerencs i que gràcies al creixement del pacient i al resultat de l'aparatología generalment removible, es resol la maloclusió. En el pitjor dels casos, simplifica els tractaments definitius posteriors.
Els aparells d'ortodòncia més comuna són els fixos, amb brackets adherits a les dents, tant metàl•lics com ceràmics (blancs o transparents). La força que mou les peces dentals es fa gràcies a arcs i elàstics. Són els tractaments més precisos quant al control del moviment i a les forces aplicades.
Un altre tipus de tractament és a través de posicionadors transparents, l'anomenada ortodòncia invisible, indicada en determinades maloclusions en adults.
Generalment les revisions de seguiment són mensuals i no hi ha limitacions d'edat per fer un tractament d'ortodòncia, i en tots els casos, l'aparatología dependrà del tipus de maloclusió present.
I sempre: un vegada finalitzat el tractament, s'ha de mantenir estabilitzat adequadament, el doble de temps de la durada de la fase activa. Cal tenir present que quan apliquem una força en les dents per moure'ls, l'os que està al davant es reabsorbeix i es forma per al darrere, i la nova posició s'ha de mantenir estable perquè madurin els teixits de suport. En cas contrari, tornaria a la seva posició original.
Moure un dent és com moure un pal per la sorra. Si apliquem una força excessiva, s'acumula molta sorra al davant (teixit ossi immadur) i es frena l'avanç. Si apliquem una força suau i contínua, l'os anterior es va reabsorbint i el posterior es va formant i madurant, aconseguint un moviment suau i continu. Els aparells removibles aconsegueixen el mateix de mode intermitent, amb les activacions setmanals.

 • Clinica Dental Canet Ortodoncia 1
 • Clinica Dental Canet Ortodoncia 2
 • Clinica Dental Canet Ortodoncia 3
 • Clinica Dental Canet Ortodoncia 4

Cirugia oral i implantologia

La majoria dels tractaments de cirurgia oral són extraccions dentals i els implants són la forma més conservadora de reposar-les.
La collocació d'implants és una solució que exigeix un estudi minuciós de cada cas per garantir l'èxit clínic, així com una tècnica minuciosa i precisa.
L'implant ve a ser l'arrel sintètica (generalment titani) collocada en l'os dels maxil•lars sobre el qual es col•loca una funda cargolada o cementada que ve a substituir la funció i l'estètica d'una o diverses peces dentals, de manera el més similar a la pròpia.
S'exigeix que l'implant sigui d'una manufactura excel•lent, amb una elevada qualitat en material i disseny, doncs en cas contrari el fracàs és alt, i aquesta és una afirmació basada en la meva dilatada experiència clínica.
S'ha de valorar cada pacient i els seus riscos i és necessari un seguiment a llarg termini, com tot tractament oral complex.
Generalment el procés es la seva collocació, amb la tècnica quirúrgica més conservadora possible, una fase d'integració de 2 a 4 mesos i la col•locació de la pròtesi fixa o removible definitiva. En casos de zones anteriors o quan sigui necessari i possible, el procés d'integració pot comportar collocar un provisional per millorar l'estètica i la funció (incorrectament definit com a dents en un dia), per passar a la rehabilitació amb la pròtesi definitiva quan els implantis estiguin integrats.
Moltes vegades la seva collocació es realitza amb tècniques quirúrgiques mínimament invasives o la seva collocació immediata després de l'extracció de la peça a substituir.
Els implants no sols són per col•locar pròtesis fixes, sinó que tenen gran importància per millorar la funció en pròtesis removibles, doncs gràcies a la subjecció que proporcionen, poden emportar-se amb seguretat i mastegar amb tranquil•litat, especialment quan hi ha poca geniva per subjectar-les. És un tractament molt versàtil que s'adapta a situacions complicades i amb garantia d'èxit clínic.
Si ocorre un fracàs inicial, no és per rebuig, sinó perquè el procés d'integració falla i si el fracàs és tardà, és per un procés semblant a la piorrea de les peces naturals, encara que afortunadament, l'èxit clínic és superior al 95 %.

Periodòncia

La periodòncia engloba els tractaments que afecten les genives, especialment els més seriosos com la malaltia periodontal (piorrea) i les seves conseqüències.
Com sempre la prevenció és fonamental, però si hi ha afectació, encara amb tractaments senzills podem evitar que progressi la malaltia.
Hi ha tres factors determinants: la presència de placa bacteriana i el sarro, la presència dels gèrmens causants de la malaltia i la sensibilitat individual a patir-la. En molts casos hi ha antecedents familiars, que no són determinants, però indiquen una tendència i tenim senzilles proves diagnòstiques que ens orienten sobre el risc de cada cas.
És evident que no podem evitar la sensibilitat individual a patir la malaltia, però sí els altres dos components: gèrmens i tosca. És necessària una higiene oral estricta, personal i professional. En els casos avançats, està indicat fer tractaments quirúrgics per mantenir una correcta salut bucodental.
Sagnat i inflamació de les genives són els primers signes d'afectació, encara que són comuns tant en la gingivitis (afectació benigna) com en la piorrea (afectació més seriosa), i el diagnòstic diferencial és fonamental.
El tractament bàsic és retirar tota la placa bacteriana i sarro de les superfícies dentals, tant el que se situa per sobre de la geniva, com el present a la superfície de l'arrel, sota de la geniva, que és el que provoca la inflamació i la pèrdua de l'os que envolta les dents. Es fa amb un instrumental anomenat curetes amb els que fem els raspats, per deixar la superfície radicular descontaminada i llisa perquè torni a inserir la geniva.
Les dones embarassades tenen problemes gingivals que remeten generalment després del part, però han de ser controlades adequadament.

 • Clinica Dental Canet Periodoncia 1
 • Clinica Dental Canet Periodoncia 2
 • Clinica Dental Canet Periodoncia 3
 • Clinica Dental Canet Periodoncia 4

Prostodoncia

La prostodòncia comprèn tots aquells tractaments odontològics per reposar i normalitzar la dentició.
Pot estar indicat rehabilitar amb fundes quan una peça dental està molt reconstruïda per una àmplia càries prèvia, evitant futures fractures. També pot estar indicat collocar fundes per motius estètics, sent generalment de ceràmica sense metall (zirconi) a les zones anteriors, on l'estètica ha de ser excellent. O en els casos d'absència d'alguna peça dental, es pot indicar la rehabilitació amb un pont: fundes en les peces veïnes que suporten la funda de l'absent. Generalment són metall-ceràmiques, unint resistència i estètica.
Són el que anomenem pròtesis fixes i que poden estar suportades per les peces naturals o implantis. Són el més semblat a una dentició pròpia.
Les pròtesis removibles són totes aquelles que el pacient pot treure de la boca per netejar-la correctament. Poden ser amb part metàl•lica (esquelètics) o només resines (acrílics) i reposar múltiples peces absents o tota la dentició (rehabilitació amb pròtesis completes).
Aquestes pròtesis removibles poden estar retingudes per les peces presents a la boca, per una perfecta adaptació quan són completes o retingudes per implants, especialment en els casos on la geniva és escassa.
La rehabilitació amb pròtesis removibles comporta un petit temps d'adaptació però donen molt bons resultats funcionals i estètics.
En tot cas, tota rehabilitació és el resultat d'un correcte diagnòstic i una comunicació directa amb cada pacient, valorant de manera realista les possibilitats de cada situació.

 • Clinica Dental Canet prostodoncia 1
 • Clinica Dental Canet prostodoncia 2
 • Clinica Dental Canet prostodoncia 3
 • Clinica Dental Canet prostodoncia 4
 • Clinica Dental Canet prostodoncia 5
 • Clinica Dental Canet prostodoncia 6

Altres tractaments

És impossible descriure l'activitat professional d'un dentista en un llistat, que a més a més quedaria obsolet al poc de temps, una cosa que puc dir amb l'experiència de més de 30 anys.
En altres tractaments vull descriure prescripcions de menor freqüència, però comuns en l'exercici diario com poden ser:


Plaques o fèrules de descàrrega, per a aquells casos de bruxisme o per a les alteracions de l'articulació de la mandíbula.
DAM: dispositius d'avançament mandibular per als casos de ronc extrem
Protectors per a esportistes i així evitar fractures dentals


Bruxism el definim com l'hàbit apretar les dents, el que provoca desgast dental extrem, alteracions de l'articulació mandibular, sobrecàrrega muscular amb cefalees i està relacionat amb la tensió emocional. De fet és una forma d'alliberar aquesta tensió i ho fem tots, variant la intensitat. A més intensitat, més símptomes i més necessitat tractament.

 • Clinica Dental Canet altres tractaments 1
 • Clinica Dental Canet altres tractaments 2